Huidverjonging

Huidverjonging is een veilige methode waarbij gebruik wordt gemaakt van de Elos-technologie. Elos combineert radiofrequentie (RF) met een flitslamp (IPL). Deze unieke techniek heeft een ingebouwd veiligheidssysteem en is mede daardoor minder belastend voor de huid. Elke puls die tijdens de huidverjongingsbehandeling de huid binnendringt, komt voort uit twee energiebronnen: bipolaire radiofrequentie (RF) en de flitslamp (IPL). De huidverjongingskuur bestaat uit gemiddeld vijf behandelingen met een interval van drie weken. Huidverjonging verbetert met elke puls de textuur en de teint van de huid door de rode vaatjes, pigmentvlekken en zonbeschadiging te verminderen. Vergrote poriën worden kleiner en rimpeltjes verminderen. De huid zal er na de behandeling veel gladder, gezonder en jonger uitzien.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?
Gezicht, hals, decolleté, handen en plaatselijke littekens op de benen
(bijv. door verbranding van een brommeruitlaat).

Welke resultaten kan men verwachten?
Er zal een geleidelijke verbetering optreden in de rode kleur van de huid. Vaatjes worden minder zichtbaar; pigmentvlekken en zonbeschadiging zullen verbleken; vergrote poriën zullen verkleinen. Door de warmte die de puls in de huid afgeeft, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit resulteert in het verminderen van rimpeltjes.


Ik wil graag een Huidverjongingskuur. Wat is de procedure?
Tijdens het intakegesprek wordt de doelstelling besproken en gekeken of er ook contra-indicaties zijn. we doen een proefflits en de volgende stap is het plannen van de behandeling.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?
Elke behandeling duurt ongeveer dertig minuten. Nadat de huid gereinigd is, wordt een gel aangebracht. Deze gel geleidt de energie in de huid. De pulsen kunnen als licht prikkelend worden ervaren. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd zijn. Dit is een normale reactie van de huid en zal binnen enkele uren verdwenen zijn. Pigmentvlekken worden in het algemeen eerst donkerder en er kan een korstje ontstaan. Dit betekent dat de huid het pigment naar buiten aan het werken is. Dit zijn normale reacties en  deze zullen binnen enkele dagen verdwenen zijn.

Wie zijn de beste kandidaten?
Diegenen die last hebben van rosacea, couperose, blozen, vaatjes, vroegtijdige veroudering, zonbeschadiging of een gezonder uitziende huid willen hebben. Het is ook geschikt voor mensen die geen ingrijpende laserbehandelingen of chemische peelings willen ondergaan of als men de werkzaamheden of de sociale activiteiten niet wil onderbreken voor een ingreep. Na de huidverjongingsbehandeling kunnen alle activiteiten direct weer opgepakt worden.


Zijn er andere behandelingen, zoals peelings of laser die hetzelfde resultaat kunnen behalen?
Met een peeling is het niet mogelijk om rode vlekjes te vervagen. Met laser is het vaak intensiever en pijnlijker, heeft een langer herstelperiode nodig en zal door artsen uitgevoerd moeten worden. Het is wel mogelijk om de behandeling bijvoorbeeld te combineren, zoals bijvoorbeeld met de FotoRefirme RF (zie item FotoRefirme RF), waarbij de Elos bestaat uit bipolaire RF gecombineerd met een infrarood licht. Deze behandeling werkt uitsluitend op het verstrakken en liften van de huid en het verminderen van diepere rimpels. Of een combinatie  maken met de microdermabrasie, waarbij de huid eerst wordt ontdaan van de dode huidcellen, door deze heel licht weg te schuren. Hierdoor kan het licht nog dieper de huid binnenkomen. Fotofacial RF is echter de enige behandeling die in één flits zowel pigmentvlekken, rode vlekken, vergrote poriën en kleine rimpeltjes aanpakt.

Hoe snel zie ik resultaat?
Na de eerste behandeling zal de huid al zachter aanvoelen. Na elke behandeling zal er meer verbetering te zien zijn. Gemiddeld zijn er vijf behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Soms kunnen extra behandelingen nodig zijn. In het algemeen wordt een huidverbetering van 50-75% waargenomen. Wij adviseren om tenminste eenmaal per drie maanden een onderhoudsbehandeling te boeken, zodat de teint, textuur en de algehele uitstraling van de huid optimaal blijft.


Is behandeling met Elos veilig?
De behandeling is erg veilig voor de huid. Er zijn vele ontwikkelingen in de Elos-technologie die het ongeëvenaard maken voor huidveiligheid, zonder een compromis te hoeven sluiten wat betreft de effectiviteit van de behandeling. Er zijn geen lange-termijn gezondheidsrisico’s van licht of elektrische energie bekend of gemeld bij het gebruik van de Elos. Beide al worden decennialang zonder problemen toegepast in de medische wetenschap, chirurgie en esthetica.

Welke resultaten kan ik verwachten van een Elos-behandeling?
Elke Elos behandeling zal resulteren in het geleidelijk lichter worden en verbeteren van gepigmenteerde en vasculaire laesies. Structuurverbeteringen worden waargenomen aan het eind van de behandelkuur.

Hoe vaak heb ik een behandeling nodig?
Behandelingen worden elke drie tot vier weken herhaald met een totaal van vijf behandelingen.


Doet de behandeling pijn?
Het gevoel wordt vaak omschreven als een elastiekje op de huid. Het duurt slechts een fractie van een seconde en je kunt korte tijd erna een warm of tintelend gevoel hebben gedurende korte tijd erna. De meeste mensen verdragen de behandeling zonder plaatselijke verdovingen, maar degene die gevoeliger zijn, kunnen de voorkeur hebben de huid te verdoven voor de behandeling.

Wat gebeurt er na elke behandeling?
Tijdelijke roodheid van de huid houdt zeer kort aan en de meeste mensen kunnen direct na de behandeling terugkeren naar het werk of de dagelijkse bezigheden. De verbetering in gepigmenteerde en vasculaire onregelmatigheden kan vaak waargenomen worden op het moment dat je de volgende behandeling krijgt drie tot vier weken later. Bruine vlekken kleuren tijdelijk donkerder, voordat ze lichter worden. Make-up kan direct gebruikt na de behandeling gebruikt worden.

Wie is kandidaat voor een Elos-behandeling voor huidverjonging?
Iedereen die de tekenen van zonbeschadiging of een verouderde huid wil verbeteren, zoals gepigmenteerde en vasculaire onregelmatigheden en een oneffen of ruwe huidstructuur. Huidverjonging kan plaatsvinden op het gezicht, de nek, het decolleté,  de handen en de armen. Bespreek met je Elos-specialist of je geschikt bent voor deze behandeling.